Vanaf 3 december tot en met 25 december willen we collecteren voor de actie van Red een Kind: ‘Geef een dierbaar cadeau’. De actie stelt gezinnen in Afrika in staat om zelf een dier te kopen. Vaak kan een gezin dat niet alleen, maar samen met de zelfhulpgroep wél! Bijvoorbeeld door er samen voor te sparen. Na verloop van tijd bouwt elk gezin verder aan een eigen veestapel. Jouw gift betekent dus veel meer dan die ene kip, geit of koe: kennis over vee en landbouw, meer inkomen, gezonder eten én dus een gelukkig gezin.

Een gezond begin van iedere dag dankzij melk van je eigen geit of eieren van je kip. Dat is van grote waarde! Met een volle maag gaat leren op school of werken op het land veel beter!

In zelfhulpgroepen leren ouders alles over het houden van vee en kunnen ze samen sparen en lenen om de veestapel uit te breiden. Meer dieren betekent meer en gezonder eten voor de kinderen en gezinnen uit hun dorp.

Red een Kind helpt gezinnen met:

  • het vormen van zelfhulpgroepen
  • training over veehouderij en landbouw
  • het vergroten van het inkomen
  • zelfvertrouwen en trots

Dit jaar is er € 190.000 nodig voor dit project. Met jouw gift help je tenminste één gezin… en op termijn veel meer! Help je mee?