Evenals vorig seizoen gaan we ook dit nieuwe seizoen weer van start met een reeks avonden in de sfeer van ‘Kijken in de ziel’. We kijken nu niet naar uitzendingen die ook op tv te zien waren. We kijken wel naar korte films van circa 50 minuten waarin de Poolse cineast Krzysztof Kieslowskie de 10 geboden belicht vanuit een heel verrassend en boeiend perspectief. Films die veel stof geven om over na te denken en te praten!

We beginnen op 9 oktober om 20:00 uur te kijken naar een film over het eerste (en tweede) gebod. De jongen Pawel heeft een grenzenloos vertrouwen in zijn vader, die wiskundeleraar is, én in de computer die door zijn vader geprogrammeerd is. De menselijke en kunstmatige intelligentie lijken God overbodig te maken. Maar bieden ze je ook troost als je over de grenzen heen bent gegaan? Een film over geloof en ongeloof.

U bent van harte welkom in de Zuiderkerk vanaf 19:45 uur. Koffie, thee en fris staan klaar. Na de film is er een korte pauze en daarna bespreken we de film. De andere filmdata in 2019 zijn: woensdag 13 november en woensdag 11 december.